Вівторок, 19.03.2024, 12:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Вересень » 11 » З ГРИГОРІЄМ СКОВОРОДОЮ КРОКУЄМО У МАЙБУТНЄ
11:43
З ГРИГОРІЄМ СКОВОРОДОЮ КРОКУЄМО У МАЙБУТНЄ

Шановні студенти та викладачі університету!

Триває університетський творчий конкурс «З ГРИГОРІЄМ СКОВОРОДОЮ КРОКУЄМО У МАЙБУТНЄ», приурочений до 292 річниці з дня народження великого українця, світового рівня філософа, письменника, педагога і музиканта – Григорія Савовича Сковороди.

Відповідно до Положення про конкурс, у ньому беруть участь студенти, викладачі, представивши до початку листопада цього року власні тематичні творчі праці (художні, наукові, прикладного мистецтва) оргкомітетові конкурсу. Підсумки і переможців у відповідних номінаціях буде оголошено і нагороджено на всеуніверситетських урочистостях до дня народження ювіляра 3 грудня 2014 року в Актовій залі вишу. Просимо Вас взяти участь в конкурсі, і зголоситися у Центр Сковородинознавства університету (2 корпус, 208 аудиторія), а завідувачів кафедр та деканів факультетів посприяти у проведенні цього заходу. 

 

Положення

про студентський конкурс "З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє" Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди

 

1. Загальні положення

 

1.1. Це Положення регламентує основне спрямування та порядок проведення загальноуніверситетського студентського науково-пошукового та творчо-художнього конкурсу, спрямованого на поглиблене вивчення творчого доробку письменника, філософа, педагога, музиканта Григорія Сковороди, його місця в історико-культурному бутті нації, молоді задля формування в неї на засадах його вчення гуманістичного, патріотично-націєцентричного світогляду та його практичного втілення в житті, праці, громадській діяльності.

1.2. Участь у конкурсі беруть студенти всіх курсів і факультетів університету індивідуально, творчими угрупованнями, котрі прагнуть зреалізувати свої знання, науково-пошукові, літературні, музичні, образотворчі здібності із даної тематики.

1.3. Конкурс проводиться щорічно в два етапи: в жовтні місяці на факультетському рівні, в листопаді переможці першого етапу змагаються на загальноуніверситетському рівні. Підсумки підбиваються  третього грудня на урочистостях, присвячених Дню народження Г. Сковороди.

1.4. Організаторами конкурсу на факультетах є декани та їх заступники з навчально-виховної і наукової роботи, кафедри, а на університетському – перший проректор та проректор  з наукової роботи, навчально-науковий відділ і  Центр Сковородинознавства.

1.5. Для оцінювання досягнень конкурсантів розпорядженнями деканів і проректорів створюються конкурсні комісії в складі фахівців, викладачів, студентських активістів і адміністративних працівників.

1.6. Роботи переможців факультетського етапу подаються до 1 листопада в Центр Сковородинознавства.

1.7. Хід і результати конкурсу висвітлюються в ЗМІ університету, міста, області, Вкраїни.

1.8. У кожній номінації конкурсу визначаються по три призові місця.

1.9. За кожне призове місце учасник-переможець отримує відповідну  винагороду. А перспективні роботи конкурсантів відзначаються заохочувальними нагородами.

1.10. Участь у конкурсі можуть брати студенти з інших вишів України за поданими вчасно заявами.

1.11. Для переможців університетського конкурсу організовуються екскурсійні поїздки пам'ятними місцями Григорія Сковороди в Україні.

 

2. Мета, завдання та напрями проведення конкурсу

1. Конкурс "З Григорієм Сковородою крокуємо в майбутнє" покликаний допомогти студентам глибше розкрити свої природні здібності на прикладі поглибленого вивчення, засвоєння та використання вчень філософа-письменника та педагога в науково-пошуковій, літературній, музичній, образотворчій творчості.

2. Конкурс проводиться за напрямами. Відповідальними організаторами є:

  • Григорій Сковорода – філософ (кафедра філософії і соціології);
  • Григорій Сковорода – педагог (кафедра педагогіки);
  • Григорій Сковорода – письменник( кафедра української та зарубіжної літератури);
  • Григорій Сковорода – музикант (кафедра мистецьких дисциплін);
  • Григорій Сковорода – богослов (кафедра філософії);
  • вплив літературного доробку Григорія Сковороди на національний розвій мистецтва слова(кафедра української та зарубіжної літератури);
  • вплив Григорія Сковороди-музиканта на класичну та народну музичну культуру вкраїнців (кафедра мистецьких дисциплін);
  • вплив філософської спадщини Г. Сковороди на розвиток цієї галузі науки в Україні (кафедра філософії і соціології);
  • вплив релігійно-богословського вчення Григорія Сковороди на богослів'я в Україні (кафедра філософії і соціології);
  • образ Григорія Сковороди в літературі, малярстві, скульптурі, музиці кінця XVIII-XXI сторіч (кафедри мистецьких дисциплін та української і зарубіжної літератури).
    1. Праці переможців конкурсу за рекомендаціями керівників і членів конкурсної комісії оприлюднюються в студентському науковому виданні.

3. Основні критерії творчих напрацювань учасників конкурсу:

новизна, самобутність та самостійність; науковість; проблемність; практично-теоретичне спрямування; актуальність; гуманність; націєценричність; патріотичність.

 

  1. Творчі матеріали учасників конкурсу зберігаються в архівах факультетів, а переможців – в архіві Центру Сковородинознавства та бібліотечних фондах університету. Творчі роботи студентів зараховуються як бали за навчальну наукову роботу, як курсові роботи впродовж навчального року. 

                                                                                                                                                                                               ОРГКОМІТЕТ КОНКУРСУ. 

Переглядів: 456 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: