Субота, 20.04.2024, 09:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 28 » Центр Сковородинознавства взяв участь у виставці педагогічного факультету
12:41
Центр Сковородинознавства взяв участь у виставці педагогічного факультету

Ольга Стрілець: «Зичу своїм студентам, колегам, друзям ходити тільки у світлі»

 «Паперове мереживо. Філософія Григорія Сковороди» - саме таку назву має виставка студентів педагогічного факультету спеціальності «Образотворче мистецтво» (деканпрофесор Наталія Ігнатенко), яка відкрилася 21 квітня у Меморіальному музеї Григорія Сковороди. На виставці представлені картини студентів: Дарії Овчиннікової, Юлії Ковальської, Ольги Мацько, Ольги Нестеренко, Віри Яценко, Наталії Бесараб. Ці неповторні витвори мистецтва створені під керівництвом члена Спілки дизайнерів, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри мистецьких дисциплін Ольги Стрілець.

Центральною композицією виставки було декоративне панно майстрині, Ольги Стрілець, «В пошуках істини», де зображений філософ Григорій Сковорода, який входить у чарівне місто Переяслав-Хмельницький.

Цього дня прийшли привітати майстриню та її вихованців, а також висловити свої враження від побаченого вчений секретар Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» Віктор Ткаченко, доктор філологічних наук, професор, директор Центру Сковородинознавства Микола Корпанюк, викладач художньої школи, мистецтвознавець Ірина Кузьміцька, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін, член Національної спілки художників України Роман Мотузок та інші поціновувачі мистецтва.

Директор Центру Сковородинознавства Микола Корпанюк, сповнений приємних вражень від робіт, що манять барвистістю і випромінюють тепло, подякував за такий чудовий захід зазначивши:

Надзвичайно приємно, що Ольга Стрілець прищеплює свою любов до мистецтва своїм студентам. Її вихованці завжди беруть активну участь в університетському конкурсі «З Григорієм Сковородою крокуємо у майбутнє». Кожного разу молодь вражає своєю творчістю, оригінальністю та новими ідеями. Тож щиро бажаю Вам натхнення і нових творчих здобутків.

Свою колегу прийшов привітати і підтримати старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання, член Національної спілки художників України  Роман Мотузок, який додав:

Ольга Володимирівна – це митець із невичерпним джерелом переживань  та з безмежним розмаїттям мистецьких емоцій. ЇЇ щирі почуття, вміння бачити й розуміти прекрасне збагачують її світ образотворення.

До привітань долучилася мистецтвознавець Ірина Кузьміцька, зазначивши:

 - Витинанка – це давнє мистецтво. Створення витинанки - чудовий спосіб відпочити та долучитися до прекрасного. За допомогою цього виробу  можна оздоблювати будь-які предмети, адже витинанка не лише покращує їх зовнішній вигляд, вона також несе  в собі сакральний сенс та виконує патріотичну функцію. Є люди, які присвячують все своє життя пізнанню цього мистецтва. Це прекрасно, що свої вміння Ольга Стрілець передає своїм студентам, які полинуть в різні куточки України.

На завершення свята до гостей звернулася Ольга Стрілець:

– Григорій Сковорода – це Божа Людина. В Біблії написані такі слова: «Хто має темні думки, той ходить в темряві, а син світла ходить у світлі. По плодам їх пізнаєте. Зичу своїм студентам, колегам, друзям ходити тільки у світлі. Не впускати у серце і в розум нічого злого і  нечистого. Саме таку істину проповідував у своєму вченні Григорій Сковорода.

Родзинкою свята став подарунок від учнів ЗОШ №7, які підготували уривок із п’єси Тетяни Шевчук «Григорій Сковорода: Шлях Мудреця» під керівництвом вчителя Лариси Дорошенко. Ще одним подарунком став виступ гуртів «Побратими» та «Ансамбль духовної пісні» під керівництвом Анатолія Євсевського, які  подарували усім гостям пісні «Ой ти пташко жовтобока» та «Стоїть Явір над водою».  

Також всі охочі могли взяти участь у майстер-класі по витинанці, який проводили студенти  Іванна Грицюк та Крістіна Капля.

                                                                                   Ольга Науменко

                        

 

 

 
 
Переглядів: 342 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: