Четвер, 25.04.2024, 00:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Звернення учасників Міжнародної наукової конференції "ХVI Сковородинівські читання" до прем'єр-міністра України
11:31
Звернення учасників Міжнародної наукової конференції "ХVI Сковородинівські читання" до прем'єр-міністра України

Прем'єр-Міністрові України

п. Миколі Азарову.

Голові Харківської облдержадміністрації

  п. Михайлові Добкіну.

Голові Бабаївської селищної ради

Харківського р-ну Харківської обл.

п. Олександрові Морозу.

 

 

Звернення

 

Ми, учасники Міжнародної наукової конференції  "ХVI Сковородинівські читання",  вчені-дослідники творчої спадщини та життєвого шляху Григорія Сковороди з України, Італії, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини, йдучи на зустріч 300-річчю від Дня народження цього велета національної та світової літератури, філософії та педагогіки, котре визначатиме увесь інтелектуальний       люд планети, звертаємося до Вас із настійним клопотанням:

-  взяти під державний патронат усі пам'ятки в Україні та поза нею, пов'язані з життям і діяльністю  Григорія Сковороди;

-    відкрити меморіально-літературний музей Григорія Сковороди в селищі Бабаї Харківського району Харківської області, в будинку (на щастя збереженому, але який вимагає капітального ремонту) учня й приятеля Г. Сковороди Якова Правицького, в якому філософ проживав тривалий час, написав цикл "Харківських байок" із 15 творів.

На сьогоднішній день громада Бабаїв робить багато, щоб увічнити пам'ять Сковороди в селищі, але їй потрібна державна цільова допомога. Приятелі Г. Сковороди збудували як пам'ятник йому Харківський університет, а наша держава та місцева влада зобов'язані пошанувати видатного сина   України та людства ще одним  музеєм його імені, віддавши свій синівський обов'язок на офіру історичної пам'яті, правди, добра, людяності, котрі є осердям вчення і творчості Григорія Сковороди. Нехай до Бабаїв потече народна ріка спраглих на знання та віру людей, котрі з вдячністю будуть пошановувати не лише філософа-письменника, але й творців музею.

         За звернення проголосували всі учасники конференції.

 

Від їхнього імені звернення підписав

доктор філологічних наук, професор,

академік АВШ України, директор

науково-навчального Центру Сковородинознавства

ДВНЗ "Переяслав-Хмельницький

державний університет  імені Григорія Сковороди,

відмінник народної освіти України                    Микола Корпанюк.

  

Переглядів: 410 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: