Субота, 20.04.2024, 05:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 26 » Відбулася презентація книги «Переяславські сковородинівські студії. Спецвипуск: посібник-антологія «Поетичний славень Сковороді». Випуск 5»
14:03
Відбулася презентація книги «Переяславські сковородинівські студії. Спецвипуск: посібник-антологія «Поетичний славень Сковороді». Випуск 5»

20 листопада в конференц-залі ім. В. Сухомлинського педуніверситету центр Сковородинознавчства презентував новий посібник. Серед учасників презентації – викладачі, студенти університету та гості. Як зазначив директор центру Сковородинознавств Корпанюк Микола Павловича, книга буде корисна як студентам і викладачам, науковцям, учителям та учням шкіл.

Доктор філологічних наук, професор Микола Корпанюк розповів про книгу «Переяславські сковородинівські студії. Спецвипуск: посібник-антологія «Поетичний славень Сковороді». Випуск 5», редактором якого він є. Вона видана тиражем 100 екземлярів.

– Коли на початку 2010-го я був у відрядженнях у навчальних закладах, які так чи інакше пов’язані з іменем Сковороди: на Черкащині, в Бабаях та Сковородинівці на Харківщині, в Чорнухах на Полтавщині, мене приємно вразили щирі дитячі віршики-роздуми про Григорія Сковороду. Це й наштовхнуло на створення такої книги. Вона має стати обов’язковим посібником для кожного філолога-україніста. Ми всі в університетському центрі Сковородинівства протягом чотирьох років збирали твори до цієї збірки. Загалом до неї увійшли вірші близько трьохсот авторів, – зазначив Микола Корпанюк.

Доктор педагогічних наук, професор Ганна Токмань додала, що це перша в Україні книга, в якій зібрані всі поетичні твори про Григорія Сковороду.

Посібники можна придбати, звернувшись безпосередньо у центр Сковородинознавства. Також він наявний в університетській та факультетській бібліотеках.

 

Переглядів: 531 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: