П`ятниця, 19.04.2024, 19:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Переяслав-Хмельницький університет імені Григорія Сковороди долучився до збору коштів на пам'ятник видатному філософу
09:26
Переяслав-Хмельницький університет імені Григорія Сковороди долучився до збору коштів на пам'ятник видатному філософу

>

Університет долучився до збору коштів на спорудження пам’ятника Григорію Сковороді

Ім’я видатного філософа, просвітителя-гуманіста, поета, педагога Григорія Савовича Сковороди знане і шановане в усьому світі. Пам’ятники цьому духовному поводирю зведені у Києві, Харкові, Європі та за океаном. І лише досі не вшановано філософа-пророка належним пам’ятником на його батьківщині – в селищі  Чорнухи Полтавської області.

Аби подолати цю несправедливість та ще раз засвідчити любов та визнання до поводиря нашої незламної нації, з ініціативи низки відомих українців, серед яких поет-академік, голова Українського фонду культури Борис Олійник, академік, Герой України Леонід Губерський, народний художник України Віктор Чепелик, народний художник України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, директор видавництва «Криниця» Леонід Андрієвський, лауреат премії імені Героя України Михайла Сікорського Борис Войцехівський та інші, звернулися до українців зібрати кошти на пам’ятник Григорію Сковороді у Чорнухах Полтавської області.

До збору коштів долучився також Переяслав-Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди. На відкритті Міжнародної конференції «ХVII Сковородинівські читання», яка відбулася 1-3 жовтня, було оголошено про збір добровільних внесків на цей пам’ятник.

Зібрано кошти в сумі 1339 гривень (одна тисяча триста тридцять дев’ять гривень), які перераховані на рахунок благодійного фонду «Батьківщина Григорія Сковороди» ПАТ у «Полтава-Банк».

 

                            Ольга Науменко,

                            фахівець редакційно-видавничого відділу університету

Переглядів: 421 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: