П`ятниця, 19.04.2024, 15:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Грудень » 11 » Чорнухинці відзначили 296-у річницю від дня народження видатного філософа Г.С.Сковороди
10:16
Чорнухинці відзначили 296-у річницю від дня народження видатного філософа Г.С.Сковороди

03 грудня 2018 року Чорнухинці відзначили 296-у річницю від дня народження видатного філософа та просвітителя Григорія Сковороди. Традиційно святкові заходи розпочалися покладанням квітів до погруддя великому землякові на території Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди.

Продовжили урочистості в приміщенні районного центру культури і дозвілля, де до присутніх з вітальним словом звернулися голова райдержадміністрації Олег Ковган та голова райради Надія Кривчун. Вони закликали земляків берегти творчу спадщину Григорія Сковороди, прислухатися до його філософських і життєвих заповідей.

Преміантів щорічної районної премії ім. Г.С.Сковороди оголосив заступник голови райдержадміністрації Владислав Бибик. У цьому році їх п’ятеро: учні 10 класу опорного закладу «Вороньківський навчально-виховний комплекс імені Героя Радянського Союзу О.Д.Перелета» Ярослав Кухар та Олександр Шеремет, учень 11 класу Кізлівської загальноосвітньої школи I-III ступенів імені Героя Радянського Союзу В.П.Лугового Артем Борсук, учениця 11 класу Гілецької загальноосвітньої школи I-III ступенів Юлія Іващенко та учень 11 класу опорного закладу «Чорнухинська загальноосвітня школа I-III ступенів імені Г.С.Сковороди» Максим Мокієнко, який подякував від імені усіх нагороджених за визнання та заохочення. Учнів нагородили дипломами райдержадміністрації.

Підбив підсумки традиційного районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою» заслужений працівник культури України, лауреат літературно-мистецької премії ім.В.Малика, голова журі Микола Булда. Принагідно він вручив грамоти відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, пам’ятні подарунки 16-ти переможцям та призерам у 5 номінаціях.

Повчальною для всіх глядачів стала презентація старовинного жіночого одягу від етно-майстерні «Грицики», яку провели подружжя Олександра та Сергій Герасимови.

Цікаво пройшло і творче знайомство з креативною командою каліграфічної студії «Майстерня каліграфії Monkey ART», її керівник Людмила Гжебовська та каліграфи Людмила Бех і Альона Григоренко зреалізували кілька проектів пов’язаних з Григорієм Сковородою: поштові марки та листівки, «Листи Сковороди», майстер-класи зі скоропису за Сковородою.

Завершили святкування чудовою концертною програмою.

Під час проведення заходів у фойє районного центру культури і дозвілля діяла виставка робіт учасників районного конкурсу знавців творчої спадщини Григорія Сковороди «Іду за Сковородою».

 

http://chornuhy.adm-pl.gov.ua/

 

 

Переглядів: 535 | Додав: scovorodiana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: